Hitta nya läsvärda böcker

Det är oerhört svårt att hitta nya, intressanta böcker. Speciellt när man läser mycket då det känns som att man redan läst alla som faller en i smaken. Man letar och man letar men inget tycks intressant och visst känns det otroligt onödigt att köpa en bok man inte ens vet om man tycker om och kommer läsa ut.

Är du inte heller en biblioteks-människa? Kanske orkar du inte gå runt och leta efter en bok eller kanske vet du inte ens vilken du ska leta efter, då kan hela låneprocessen bli väldigt jobbig och ohållbar för just dig.

Är dina vänner precis lika mycket läslus som du är? Dra ihop en låna/byt-kväll och ta med er alla böcker ni äger och har hemma. Vissa kanske man till och med vill skänka eller byta bort mot någon annan bok i gengäld. Annars går det alltid att endast låna ut till varandra. Förhoppningsvis har kompisen en bok den läst och kan säga hur den var, som den kan låna ut. Ett smart och smidigt sätt för att finna nya böcker och författare att fördjupa sig i. Det här är dessutom något ni kan göra till en rutin. När ni läst ut böckerna ni lånat av varandra samlas ni återigen för att ta en till kväll då ni byter tillbaks och/eller lånar nya böcker av varandra.

För att göra det extra mysigt på dessa låna/byta-kvällar kan man alltid involvera lite roliga quiz-lekar eller liknande som handlar om olika böcker och/eller författare. Dessutom kan man krydda till det med lite middag eller snacks samt gott vin till så att det inte bara blir en tråkig måste göra-stund utan faktiskt något ni kan se fram emot och längta efter. Låt idéerna och böckerna flöda!