Förvara dina böcker

För den som tycker om att läsa kan det vara kul att visa upp sin boksamling i hemmet. Böcker går idag att förvara på en mängd olika sätt, där vissa är mer kreativa än andra. Bokhyllan är precis som du hör på namnet möbeln som är speciellt gjord för att förvara just sina böcker i. Denna möbel finns idag i en mängd olika modeller och är inte längre en möbel som bara håller plats för din litteratur.

Pocketböcker som är i ett mindre format tar ibland upp onödig plats i bokhyllan och passar därför bättre att förvara i hyllor med ett mindre djup. En hylla som du kan höra på namnet passar utmärkt till dessa är string pocket som är en liten hylla på endast 15 centimeters djup. Här kan du på ett snyggt och kompakt sätt förvara din bokfavoriter. Dessutom kan du enkelt bygga ut hyllan alltefter att antalet böcker som du äger ökar.

Böcker kan även plockas in i inredningen på andra sätt. Till exempel kan du göra snygga stilleben av böcker tillsammans med andra inredningsprylar. Varför inte stapla böcker i olika storlekar på varandra, med den minsta höst upp, för att sedan placera något vackert föremål ovanpå allting. En bunt med stora böcker eller tidningar kan även bli ett snyggt nattduksbord eller förvaring på annan plats i hemmet. Böckerna behöver inte heller alltid placeras med ryggen utåt i hyllan. Varför inte ställa dina favoritböcker med framsidan utåt, eller placera dem på en tavellist på väggen.

Har du en bunt med gamla böcker som du inte använder dig av så finns det en hel del kreativa saker du kan göra. Till exempel kan du limma eller spika ihop dem till en hög bunt, spraya hela bunten i en valfri färg och på så sätt skapa dig ett mer permanent bord av böcker. På samma sätt kan du även skapa dig en personlig lampfot till en bords- eller golvlampa. Du kan också spika upp böcker på en vägg och på så sätt skapa en sänggavel, eller varför inte skapa fina förvaringsaskar av tjocka, inbundna böcker.