Bra vs. dåliga böcker

Antalet böcker och dess olika genrer kan man nästan jämföra med strumpor och dess olika färger och mönster. Dem finns i mängder, är oftast som bäst när dem är lite använda och är något man bär/har med sig oftast varje dag. Nu kanske detta inte är enligt allas tycke, men visst stämmer det en aning?

En bra bok är A och O för oss läslusar. Visst har man vart tvungen att chansa många gånger och det kanske inte alltid har prickat rätt och man kanske inte alltid varit nöjd med det bokköp eller boklån man gjort, men ändå är detta en del av det hela. Man ska stöta på tråkiga böcker för det finns alltid kunskap att ta med sig från den. Kanske skriver författaren jättebra men handlingen är inte alls bra, kanske är författaren dålig (enligt ditt eget tycke) med genren på boken helt fantastiskt. Bara från de “dåliga upplevelserna” har du nu en ny författare samt en ny genre att gräva dig ned i.

En bra bok däremot ska man föralltid vakta och värna. Likadant om du hittat en bra författare. Dessa böcker ska du köpa oavsett om du hyr dem till en början, vilket kan vara smart eftersom att du då märker om det är värt att köpa boken, eftersom att dem kan komma till användning igen. Om inte annat är böcker väldigt snyggt att använda i sin inredning. Låt böckerna ligga på hög, vara felvända, vara öppna, ja allt funkar bara du får till det snyggt med böcker med snyggt omslag. Det gäller att vara kreativ med sina böcker också, annars hamnar dem bara i bokhyllan och blir “inget speciellt” utan bara står och samlar på sig damm. Prova nu i ditt hem!